Tavasz

Zokni nyulacska

A szobád húsvéti dísze, nem csak húsvétra.

Hozzávalók:

 • zokni

 • pompom

 • fekete hímzőfonal

 • a zokni színével harmonizáló cérna

 • piros szájkontúr (festékkel is dolgozhatunk)

 • olló, tű, tömőanyag

Elkészítés:

 1. Fordítsd ki a zoknit, a lábfej részét hasítsd ketté a fotón látható módon! A füleket alakítsd (vágd) hegyesre!

 2. Varrd össze a fülrészt! Használhatsz ragasztópisztolyt is.

 3. Fordítsd a színére a zoknit!

 4. Tömőanyaggal tömd ki! (Kapható ún. szuperpuha tömőanyag, amely 60 fokon mosható, szárítógépben szárítható, antiallergén.) A felesleges alsó részt vágd le!

 5. Formáld tojás alakúra!

 6. Öltsd össze az alját! (Csomózhatod is.)

 7. Fekete hímzőfonallal varrj apró gombszemeket! (Rajzolhatod is.)

 8. Az nyuszi orrát X öltéssel alakítsd ki! Piros szájkontúrral vagy festékkel adj arcpírt a nyuszifigurának!

 9. A miniatűr pompon ideális nyuszifarok. Fejdíszt is készíthetsz.

Óriás szalvétavirág és -pillangó

Hozzávalók:

 • többrétegű, színes szalvéták (két- vagy háromrétegű)

 • szalag, cérna

 • olló

Elkészítése:

1. A szalvéta menyisége attól függ, hogy mennyire dús virágot szeretnél. Én 3 db. háromrétegű rózsaszín, és 1 db. kétrétegű sárga színű szalvétát használtam a virágomhoz. Ezek mennyiségét tetszés szerint növelheted.

2. A rózsaszín szalvétát (amelyek a szirmok lesznek), terítsd ki, és helyezd őket egymásra! A sárga szalvétát (amely a virág közepe lesz) az egyik nyitott oldalánál vágd le (3-4 cm szélességben), hogy rövidebb legyen, majd hajtsd szét, és fektesd a rózsaszín szalvétákra!

3. Harmonikaszerűen hajtogasd össze, majd a közepén egy cérnával kösd át! Fontos, hogy stabil legyen, de túl erősen nem szabad meghúzni, mert elszakad a szalvéta!

4. A szalvéta szélét hullámos vagy cikk-cakk alakúra is levághatod, de egyenesen is hagyhatod.

5. Majd mindkét oldalát finoman terítsd szét, és az egyik oldalon kezdve, kezd el először a sárga szalvétát rétegekre szétszedni, majd óvatosan begyűrögetni középre. Ezután jöhet a következő, rózsaszín szalvéta. Szedd szét rétegekre az elsőt, és egyesével hajtsd, gyűrögesd fel őket középre! A többit és a másik oldalt ugyanígy készítsd el!

6. Ha mindegyik réteggel megvagy, igazgasd meg, formázd, és már fel is rögzítheted a falra, egy szalaggal lelógathatod a csillárról vagy az asztalon, komódon is elhelyezheted.

A pillangóhoz

Hozzávalók:

 • többrétegű, két-, három- vagy négyféle színes szalvéták (két- vagy háromrétegű)

 • olló

 • fekete vagy barna zseníliadrót

Elkészítés:

1. Azt a szalvétát, amely a pillangó legkülső része lesz (nálam kék), terítsd ki!

2. A középen lévő szalvétát (nálam rózsaszín), az egyik nyitott felénél vágd le 2-3 cm-rel rövidebbre! Majd terítsd szét, és rakd a külső, szétterített szalvétára (nálam kék)!

3. A belül lévő szalvétát (nálam sárga), szintén vágd le az egyik nyitott oldalánál rövidebbre, ezt viszont 4-5 cm szélességben! Majd terítsd szét, és rakd a középső (nálam rózsaszín), szétterített szalvétára!

4. Harmonikaszerűen hajtogasd össze a szalvétarétegeket, majd középen kösd össze egy szalaggal vagy rögzítsd rögtön a zseníliadróttal!

5. Kissé húzd szét mindkét oldalát, majd ahogy a virágnál, kezd el szétszedni a legfölül lévő szalvéta rétegeit, és egyesével gyűrögesd be középre, óvatosan!

6. Ezt addig folytasd, míg el nem fogynak a rétegek!

7. Ha mindegyik réteggel megvagy, igazgasd meg, formázd, a zseníliadrót két végét kunkorítsd le kissé! Kész is a meseszép szalvéta pillangód.

Vidám papírvirágok

Gyönyörű faldísz.

Hozzávalók:

 • színes papírlapok (3 különböző színű)

 • olló

 • ragasztó

 • szalag/madzag

Elkészítés:

1. Mindhárom papírlapból vágj le 8-8-8 db., 2 cm széles csíkot! 8 db. hossza 18 cm, 8 db. hossza 14 cm, 8 db. hossza pedig 10 cm legyen!

2. A papírcsíkokból először készítsd el a virág szirmait! A legnagyobb papírcsík (18 cm) egyik végét vékonyan ragasztózd be, majd a közepes méretű (14 cm) papírcsík egyik végét rögzítsd hozzá! Vékonyan kend be ragasztóval a közepes papírcsík végét, majd rögzítsd hozzá a legkisebb (10 cm) csík egyik végét!

3. Várj vele, hogy megszáradjon, majd a legbelső/legkisebb csíkot ívesen hajtsd rá a szemközti végére, és vékony csíkban ragaszd össze őket! Szinte csak a csúcsaik legyenek összerögzítve.

Majd ugyanígy a középső csíkot is ívesen hajtsd rá a szemközti végére, és vékonyan ragaszd össze őket! Végül a külső, legnagyobb csíkot hajtsd ívesen rá a szemközti végére, és vékonyan ragaszd hozzá!

4. A másik 7-7-7 db. papírcsíkot ugyanígy ragaszd össze!

5. Ha megvan mind a 8 szirom, először kettesével ragaszd össze őket a végeiknél! Itt is fontos, hogy szinte csak a végeik legyenek összeragasztva.

6. Majd 2-2 párt ragassz össze, hogy egy 4 db.-os részt kapj, végül pedig a két 4 db.-os felet ragaszd össze a végeiknél! Először a két 4 db.-os félt csak az egyik oldalukon ragaszd össze. Majd ha ez megkötött, utána ragasztózd be a másik felét! Mielőtt hozzárögzíted a másikhoz, tegyél közéjük szalagot vagy madzagot, és úgy ragaszd össze őket! Így ha felakasztod valahová, megtartja szép, szabályos formáját. Ha az egyik szirmon fűznéd át a szalagot, felakasztás után ez a virágszirom rész meghajolna, csúcsos lenne.

Azért fontos, hogy a szirmok és a virágfej összeragasztásánál szinte csak a végeiket rögzítsd egymáshoz, mert így lesz szabályos, szép a végeredmény. Ha a szirmok végei kissé laposan egymásra vannak ragasztva, szabálytalan virág lesz a végeredmény.

NYuszi az ablakban

Hozzávalók:

 • 4 db. A4-es papírlap

 • színes lap

 • olló, ragasztó

Elkészítése:

 1. Mind a 4 papírlapot harmonikaszerűen hajtogasd meg!

 2. Kettőt széltében, kettőt pedig hosszában!

 3. A hajtogatások után mindegyiket hajtsd félbe, majd ragaszd össze a hajtás mentén!

 4. A két széltében meghajtogatott (ezek kisebb méretűek) legyező alakzatot ragaszd össze egy teljes körré! Ez lesz a nyuszi feje.

 5. A két hosszában meghajtogatott (ezek nagyobb méretűek) legyező alakzatot félkörré ragaszd össze! Ez a nyuszi teste lesz.

 6. A nyuszi fejét és testét ragaszd össze! Néhány redőt ragasztózz meg a teste felső részén, és rakd rá a fejét!

 7. A sablonokat nyomtasd ki, a füleit, a pofiját és a szemeit színezd ki filctollal, színes ceruzával vagy zsírkrétával, majd ragaszd fel őket a nyuszira!

 8. El is készült a nyuszi! Rögzítheted is celuxxal vagy egy szalaggal az ablakra, ajtóra.

Az elkészítést nyomon követhetitek youtube-on.

Sablonokért kattints ide!

Pihe-Puha Nyulacska

Hozzávalók:

 • fehér és rózsaszín papírlap vagy karton

 • 1 csomag vattalabda

 • ragasztó

 • olló

 • ceruza

 • színes zseníliadrót és zseníliapompom

 • szalag vagy zsinór

Elkészítés:

1. A fehér színű papírlapra rajzolj egy nagyobb kört (én 19 cm átmérőjűt készítettem), illetve a füleket! A belső, kisebb fülrészt pedig a rózsaszín papírlapra! Ezeket vágd ki egy ollóval!

2. A rózsaszín fülrészeket ragaszd a fehér, nagyobb fülekre, majd a kész füleket ragaszd a kör alakzatra!

3. A vattalabdák felragasztása előtt érdemes kilyukasztani, és a szalagot befűzni, amellyel majd fel tudod akasztani.

4. Kezd el felragasztani a vattalabdákat a fej egészére, illetve a fülek külső részére, hogy a belső, rózsaszín részek látszódjanak!

5. Ha felkerült az utolsó vattalabda is a helyére, akkor ragaszd fel a zseníliapompomot, ez lesz az orra, illetve a zseníliadrótokat, amik a bajszai és a szája lesznek. A szemeit sima fehér papírból vágd ki, fekete filccel rajzold meg a pupilláit, és ragaszd fel ezeket is!

Tavaszi virágok

Hozzávalók:

 • színes papír

 • olló, ragasztó, ceruza

 • hurkapálca

 • gyöngyök

Elkészítése:

 1. A színes papírra rajzolj egy csigát, és a vonal mentén vágd ki! Csavard fel a hurkapálca mentén! Kész is a virág.

 2. Ragassz a közepébe gyöngyöt!

 3. Ízlés szerint fesd le a virág szárát!